جزئیات مقاله

Blog Image
زبان انگلیسی

10 روش تقویت مهارت رایتینگ در خانه

  • 1401/05/01
  • 1133 بازدید‌

مهارت نوشتاری را بسیاری سخت‌ترین مهارت هر زبان می‌دانند که برای تسلط در آن باید در دیگر مهارت‌های زبانی نیز، از دانشی متناسب برخوردار بود. باور عمومی این است که برای تقویت مهارت رایتینگ به شرکت در کلاس‌های اختصاصی و بهره‌مندی از معلمی توانا نیاز داریم. واقعیت این است که این مهارت نیز همچون مهارت شنیداری تا حد زیادی به دیگران بستگی دارد، به عبارت دیگر شما به تنهایی نمی‌توانید ادعا کنید که قدرت نوشتاری بسیار خوبی دارید، بلکه دیگران هستند که باید این ارزیابی را انجام دهند. با این حال روش‌های متعددی وجود دارد که شما از طریق آن‌ها می‌توانید در خانه و بدون پرداخت هزینه مهارت رایتینگ خود را بهبود ببخشید.

مهارت رایتینگ چیست و چه اهمیتی دارد؟

مهارت نوشتاری یعنی به قلم درآوردن افکار و ایده‌های خود در قالبی صحیح به نحوی که خواننده متن بتواند به درستی متوجه منظور شما گردد. در واقع مهارت نوشتاری به شما کمک می‌کند تا به درستی از واژه‌ها استفاده کنید و متن‌هایی صریح، روان و حتی زیبا بنویسید. اهمیت داشتن دایره لغات وسیع و دانش گرامری بالا بیش از هرچیز خود را در نوشته‌های شما نشان می‌دهد، زیرا متن نوشته شده بیش از کلامی که گفته شود، اشتباهات و نارسایی‌ها را در خود منعکس می‌سازد.

مهارت نوشتاری همچون مهارت شنیداری از توانایی‌های ثانویه زبانی است که در مرحله‌های نخستین شکل نمی‌گیرد. به عبارت دیگر تنها پس از اینکه شما مبناهای اصلی زبان مقصد (همچون الفبا، معنای لغات، دستور زبان و ...) را فرابگیرید، قادر به نوشتن در آن زبان خواهید بود. از آنجایی که برای نوشتن نیاز به دانش زبانی خوبی دارید، تقویت مهارت رایتینگ به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های دیگر خود را نیز توسعه دهید. اهمیت این مهارت برای زبان‌آموزانی که قصد شرکت در آزمون‌های بین‌المللی همچون تافل و آیلتس را دارند، شاید بیش از دیگران مشهود باشد. احتمالا اکثر متقاضیان شرکت در این آزمون‌ها دغدغه بخش رایتینگ و کسب نمره بهتر در آن را دارند. 10 روش مطرح شده در این مطلب برای تقویت مهارت رایتینگ به شما کمک می‌کند تا نه تنها به طور کلی با مهارت بیشتری در زبان انگلیسی بنویسید، بلکه برای آزمون‌های بین‌المللی نیز آماده شوید.

10 روش تقویت مهارت رایتینگ در خانه

1-تقویت مهارت خواندن Reading

حتما شما نیز این جمله معروف را شنیده‌اید که نویسندگان بزرگ خوانندگان بزرگی نیز هستند. در واقع این جمله به یک واقعیت ساده اشاره می‌کند: برای آنکه بهتر بنویسید باید بیشتر بخوانید! دو مهارت ریدینگ و رایتینگ ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته و افرادی که در مهارت خواندن تسلط خوبی داشته باشند، با سادگی و سهولت بیشتری می‌توانند بنویسند.

2-نوشتن خاطرات روزانه

خاطره‌نویسی یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین تمرین‌هایی است که در کلاس‌های نویسندگی فرا می‌گیرید. مهارت نوشتاری نیز همچون دیگر مهارت‌ها نیاز به تمرین و تکرار دارد و ساده‌ترین ابزار برای این منظور نوشتن خاطرات روزانه است. شاید شما از آن دسته افرادی باشید که از نوشتن خاطرات روزانه لذت نمی‌برند و پس از مدت کوتاهی این تمرین را کنار بگذارید. فراموش نکنید که علاقه در یادگیری زبان اهمیتی اساسی دارد، پس همواره روش‌هایی را انتخاب کنید که از انجام آن‌ها لذت می‌برید. اگر نوشتن خاطرات را دوست ندارید، در مورد افکار خود بنویسید، واقعه‌ای را که در محل کار رخ داده بازگو کنید و یا هر موضوع دیگری که به صورت روزانه موضوعی برای نوشتن آن داشته باشید. هدف از انجام این تمرین عادت شما به نوشتن در روز است، اینکه در نهایت نوشتن تبدیل به بخشی جدایی‌ناپذیر از برنامه روزانه شما گردد. این موضوع مخصوصا در قدم‌های ابتدایی تقویت مهارت رایتینگ شما اهمیت فراوانی دارد، پس آن را جدی بگیرید.

از همین امروز شروع کنید؛ دفترچه‌ای را انتخاب کرده و یا در نوت گوشی خود فولدری مجزا را برای این موضوع ایجاد کنید. هر روز کافیست تنها چند خط بنویسید. از متن‌های کوتاه شروع کرده و به تدریج نوشته خود را طولانی‌تر کنید. می‌توانید در روزهای اول تنها به بیان کلیات اکتفا کرده و با بهتر شدن مهارت‌هایتان، جزئیات وقایع را نیز در خاطره‌تان بگنجانید. به مثال زیر توجه کنید:

Today, I posted a picture on my social media account.

Today, I posted a picture on my Instagram.

Today, I posted a picture on my Instagram about my poppy.

همانطور که می‌بینید جمله اول بسیار کلی است، در جمله دوم به صورت مشخص نوع شبکه اجتماعی بیان شده و در جمله سوم موضوع عکس نیز گنجانده شده است. شما می‌توانید در نوشتن خاطرات روزانه خود از این تکنیک استفاده کنید و به تدریج متنی با جزئیات کامل از اتفاقات روزانه خود را به نگارش درآورید.

افزایش دایره لغات زبان انگلیسی

3-افزایش دایره لغات زبان انگلیسی

لغات ابزار اصلی نوشتن هستند، همانطور که کدها ابزار اصلی برنامه‌نویسی. به هر میزان که دایره لغات گسترده‌تری داشته باشید، در هنگام نوشتن کمتر دچار تامل و وقفه می‌شوید. یادگیری لغات جدید همواره یکی از سخت‌ترین روش‌ها برای تقویت مهارت‌های زبانی است، زیرا به تدریج متوجه می‌شوید که تمامی لغاتی را که به سختی حفظ کرده بودید، از خاطرتان رفته و یا در هنگام نوشتن به ذهنتان نمی‌رسد.

اما شاید یکی از مهم‌ترین ترفندها در این امر، نوشتن با لغات یادگرفته شده باشد. فرض کنید که شما به طور روزانه 10 لغت جدید را می‌آموزید. برای آنکه یادگیری خود را عمق بیشتری ببخشید، بهتر است که با آن 10 لغت متنی کوتاه بنویسید، حتی می‌توانید آن‌ها در خاطره روزانه خود استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید از طریق حل جدول و یا بازی‌های زبانی نه تنها دایره لغاتتان را به چالش بکشید، بلکه حتی لغات جدیدی را همراه با سرگرمی بیاموزید. یکی دیگر از روش‌هایی که می‌تواند ارتباط میان مهارت رایتینگ و یادگیری لغت را تقویت کند، نوشتن همراه با صفات و کالوکیشن‌های لغت مورد نظر است. از این طریق نه تنها دایره لغات گسترده‌تری خواهید داشت، بلکه نوشته شما نیز وزین‌تر و زیباتر به نظر می‌رسد.

4-نوشتن یک انشا درباره یک موضوع

دوران مدرسه و زنگ انشا را به خاطر دارید؟ همه ما شاید حداقل یک بار انشایی در مورد فصول سال و یا اینکه تعطیلات خود را چگونه گذراندیم، نوشته‌ایم. همانطور که نوشتن انشا در تقویت مهارت نوشتاری زبان فارسی شما موثر بود، در تقویت مهارت رایتینگ انگلیسی نیز حائز اهمیت است. در واقع یکی از تسک‌های مهم بخش رایتینگ در آزمون تافل و آیلتس به طور مستقیم به نوشتن انشا (Essay) مرتبط می‌شود. نوشتن انشا با خاطره‌نویسی یا دیگر اشکال نوشتاری تا حدود زیادی متفاوت است، زیرا یک انشای خوب از ساختاری قاعده‌مند پیروی می‌کند که باید به خوبی آن را رعایت کنید.

در زبان انگلیسی هر Essay شامل 3 بخش اصلی است: مقدمه (Introduction)، بدنه (Body) و نتیجه‌گیری (Conclusion). مقدمه که پاراگراف اصلی متن را تشکیل می‌دهید، به بیان کلیاتی درباره موضوع و ایده‌های اصلی نویسنده اشاره می‌کند. سپس بخش بدنه که خود بین 2-3 پاراگراف به طول می‌انجامد آغاز می‌شود. در هر پاراگراف بدنه شما باید یکی از دلایل خود را بیان کرده و به خوبی آن را توجیه کنید. سپس در پاراگراف آخر از تمامی مطالب گفته شده نتیجه‌گیری کنید. هیچگاه بدون فکر شروع به نوشتن نکنید، بلکه ابتدا نقشه‌ای ذهنی (Mind Map) از موضوع ترسیم کرده و به کمک Brainstorming تمامی ایده‌های خود را بر روی کاغذ بنویسید. به مثال زیر دقت کنید:

Topic: What is your Favorite season of the year? Explain the reasons you like this season.

ابتدا از طریق brainstorming تمامی افکاری که به ذهنتان می‌آید را یادداشت کنید:

Autumn

Colorful leaves

Cold

Rain

Scarf

Coat

سپس از طریق ترسیم نقشه ذهنی این موارد را مرتب کنید:

طریقه ترسیم نقشه ذهنی

با ترسیم این نقشه و دسته‌بندی افکار خود، حال می‌دانید که در هر پاراگراف باید چه مطالبی را بگنجانید. توجه کنید که مهم‌ترین بخش‌های Essay پاراگراف‌های بدنه هستند. شما در هر پاراگراف یک دلیل را ذکر کرده و برای آن مثال و جزئیات کافی فراهم می‌کنید. برخی از متخصصین توصیه می‌کنند که در اولین پاراگراف بدنه خود بهترین دلیل را بیان کنید تا بیشترین تاثیر را بر خواننده بگذارید.

5-استفاده از تکنیک‌های مهم نوشتاری

فرقی نمی‌کند که شما در حال نوشتن یک انشا هستید و یا یک مقاله دانشگاهی، برخی از تکنیک‌های نوشتاری به شما کمک می‌کنند تا به شکل ماهرانه‌تری بنویسید. مهم‌ترین این تکنیک‌ها عبارتند از:

-استفاده از جزئیات به جای کلی‌گویی

هیچ‌کس از مطالعه متنی سرشار از مفاهیم کلی و بدون جزئیات و مثال لذت نمی‌برد. حتی متون سخت فلسفی نیز در راستای توضیح مفاهیم خود جزئیاتی را می‌گنجانند. شما نیز بهتر است هنگام توضیح مطالب خود از جرئیاتی که فکر می‌کنید به انتقال منظورتان کمک می‌کند، استفاده کنید. به طور مثال تنها نگویید فصل پاییز را به دلیل برگ‌های رنگارنگ آن دوست دارید، بلکه با ذکر یک مثال یا افزودن جزئیات بصری بیشتر به انتقال حس خود به خواننده کمک کنید. مانند:

“Leaves of brilliant yellow, bright orange and subtle red tainted slightly by the brown crispness of late autumn. The leaves swaying gently dancing in the breeze as they took the last steps of their lives to their bitter but inevitable death.”

-استفاده از کلمات ربط (Conjunction)

کلمات ربط به حفظ انسجام متن شما و پیوستگی پاراگراف‌ها کمک می‌کنند. شما می‌توانید از آن‌ها در ابتدا و وسط جمله استفاده کنید تا موارد مختلف را به همدیگر پیوند بزنید. حروف ربط در زبان انگلیسی به سه دسته کلی حروف ربط همپایه (Coordinating Conjunctions)، حروف ربط وابسته‌ساز (Subordinating Conjunctions) و حروف ربط هم‌آیند (Correlative Conjunctions) تقسیم می‌شوند. حروف ربط همپایه جملات و ایده‌ها را به یکدیگر پیوند می‌زنند، درحالیکه حروف ربط وابسته‌ساز عبارات (phrase) را به هم متصل می‌سازند و حروف ربط هم‌آیند با یک جفت همراه می‌شوند.

حروف ربط همپایه که به FANBOYS هم مشهور هستند عبارتند از: For, And, Nor, But, Or, Yet, So. مانند:

“I don’t like soda, yet I think root beer floats are delicious.”

حروف ربط وابسته‌ساز نیز شمار بسیار زیادی دارند که معروفترین آن‌ها شامل Although، Though، While، If، Until، Whether، After، Before، Because، Since، When، Where، How و Than می‌شوند. به طور مثال:

“Tell me the story of how you and mom fell in love.”

متداول‌ترین جفت‌های حروف ربط هم‌آیند در زبان انگلیسی عبارتند از: Whether/or، Either/or، Neither/nor، Both/and، Not only/but also و If/then. مانند:

You can not only recognize an English conjunction in a sentence, but also create your own sentences with them.

-بازنویسی (Paraphrasing)

تکنیک بازنویسی یکی از مهم‌ترین تکنیک‌هایی است که به تقویت مهارت رایتینگ شما کمک می‌کند و به طور کلی به معنای آن است که بتوانید یک جمله یا متن را به شکل متفاوتی با حفظ معنای آن بنویسید. در تکنیک‌ بازنویسی استفاده از مترادف‌های و ساختارهای گرامری متنوع متداول است. برای تسلط در این تکنیک می‌توانید متن‌ها و داستان‌هایی را که می‌خوانید بازنویسی کنید و به زبان خودتان آن‌ها را بیان کنید.

یادگیری مهارت رایتینگ

6-ویرایش و اصلاح نوشته‌ها

هیچ متنی تا زمانی که مورد ارزیابی و اصلاح قرار نگیرد کامل نیست. شما تا زمانی که متن خود را مجددا مطالعه نکرده و اشکالات آن را پیدا نکنید، در مهارت رایتینگ خود بهبود قابل توجهی مشاهده نخواهید کرد. ویرایش نوشته بخش مهمی است که در پایان باید توسط خود فرد یا متخصصین صورت بگیرد. و البته همین بعد رایتینگ است که نیاز به معلم را به باور اغلب افراد ضروری می‌سازد. در حقیقت دریافت بازخورد از دیگران می‌تواند تاثیر به سزایی در نوشتن شما داشته باشد. حال این دیگران می‌تواند شامل فردی متخصص باشد و یا یکی از دوستانتان که از دانش زبانی نسبتا خوبی برخوردار است.

البته روش‌هایی نیز وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا حدودی به تنهایی بتوانید از پس اصلاح و ویرایش نوشته‌های خود بربیایید:

*پیش از هرچیز به رسایی متن خود دقت کنید. مفهوم جملات باید گویا و واضح باشند تا خواننده بدون گیج شدن، مفهوم آن‌ها را دریابد.

*سادگی می‌تواند نقطه قوت بزرگی برای نوشته شما باشد، ساده بودن متن به معنای عدم استفاده از واژگان تخصصی نیست، بلکه منظور اجتناب از پیچیدگی‌های غیرضروری و مکرر است که خواندن متن را دشوار و ناممکن می‌سازد.

*توجه کنید که نوع واژگان شما باید از یکدستی و هماهنگی خوبی برخوردار باشد، به طور مثال اگر می‌خواهید از واژگان پیشرفته استفاده کنید، باید دستور زبان و ساختار متن شما نیز به همان اندازه حرفه‌ای باشد.

*دستور زبان و گرامر اهمیتی اساسی در نوشتار شما دارند، پس آن را دست کم نگیرید. پیش از استفاده از هر ساختاری مطمئن شوید که نحوه استفاده صحیح آن را بلدید تا بتوانید به درستی از آن در متن خود بهره ببرید.

*غلط‌های املایی و نگارشی اشتباهات رایج اما خطرناکی هستند. با استفاده از نرم‌افزارهایی چون Microsoft Word نسبت به املای صحیح کلمات خود و علامات نگارشی مطمئن شوید. بهتر است هنگام نوشتن متن گزینه اصلاح خودکار ورد را خاموش کنید و سپس در هنگام ویرایش آن را روشن گردانید تا نسبت به اشتباهات خود آگاه شوید.

*از ابزارهای آنلاین کمک بگیرید. وبسایت Grammarly منبع بسیار مهمی برای ویرایش نوشته‌های شماست. شما می‌توانید حتی بدون خرید اشتراک آن، به اصلاح واژگان، دستور زبان و علامات نگارشی متن خود پرداخته و آن را به شکلی صحیح درآورید. همچنین امکان نصب افزونه آن بر روی کیبورد گوشی یا مرورگر نیز فراهم شده تا شما دسترسی بهتری به آن داشته باشید.

7-توصیف تصاویر

باز هم به دوران مدرسه و تمرین‌های ساعت انشا بازمی‌گردیم! این تمرین ساده می‌تواند تا حد زیادی به تقویت مهارت رایتینگ شما کمک کند. نحوه کار به این صورت است که شما عکسی را انتخاب کرده و سپس آن را توصیف می‌کنید. سعی کنید تمامی نکات مهم دیداری و یا حتی تفسیرهای شخصی‌ خود را در نوشته‌تان منعکس کنید. این عکس می‌تواند مربوط به سکانسی از فیلم مورد علاقه‌تان باشد، یک اثر مشهور نقاشی یا شاید هم عکسی که در پیج اینستاگرام خود مشاهده کرده‌اید. شما می‌توانید از هر منبعی برای پیدا کردن عکس استفاده کنید، تنها به خاطر داشته باشید که خود را در یک دایره موضوعی محدود نکنید. هدف از انجام این تمرین آن است که بتوانید با لغات مرتبط با هر موضوع آشنا شوید و از آن‌ها در نوشته خود استفاده کنید. پس تا می‌توانید عکس‌هایی با موضوعات متفاوت را انتخاب کنید و دایره لغات خود را گسترش دهید.

8-خلاصه‌نویسی

خلاصه‌نویسی تکنیکی است که اغلب افراد آن را نادیده می‌گیرند زیرا مانند روش‌های دیگر سرگرم‌کننده نبوده و حتی می‌تواند بسیار خسته‌کننده باشد. اما بهتر است بدانید این تکنیک بدون توجه به سطحی که در آن قرار دارید، مبتدی تا پیشرفته، می‌تواند منجر به تقویت مهارت رایتینگ شما شود. تکنیک خلاصه‌نویسی فرآیند بسیار ساده‌ای دارد: داستان، فیلم، کتاب، متن، مقاله، سخنرانی و یا هر منبع خواندنی یا شنیدنی ممکن را انتخاب کنید. موضوع اصلی (Main Idea) آن را پیدا کنید، جزئیات مطرح شده را یادداشت کنید، سپس تمامی مطلب را به زبان خودتان و به کوتاه‌ترین شکل ممکن بنویسید.

تکنیک خلاصه‌نویسی نه تنها مهارت بازنویسی (Paraphrasing) شما را تقویت می‌کند، بلکه به شما کمک می‌کند تا نوشتن بر اساس ساختار را تمرین کنید. همچنین با هر متنی که می‌خوانید یا می‌شنوید، لغات متعددی را فرا گرفته و با دایره لغات پیرامون یک موضوع آشنا می‌شوید. مداومت در انجام این تکنیک ساده مهارت‌های زبانی شما را به ویژه رایتینگ تا حد بسیار زیادی بهبود می‌بخشد.

9-استفاده از شبکه‌های اجتماعی و منابع آنلاین

زندگی در قرن بیست و یکم به افراد این امکان را بخشیده تا بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای به منابع بیشماری به صورت آنلاین دسترسی داشته باشند. شبکه‌های اجتماعی همچون یوتیوب و اینستاگرام سرشار از محتواهای آموزشی مختلف در موضوعات متعدد همچون یادگیری زبان انگلیسی هستند. وبسایت‌های متنوعی نیز وجود دارند که به شما در تقویت مهارت‌های مختلفتان کمک می‌کنند.

از میان وبسایت‌های آنلاین، سه سایت اصلی وجود دارند که تکنیک‌های مهمی برای تقویت مهارت رایتینگ آموزش داده و یا امکان ویرایش نوشته‌های شما را فراهم می‌کنند. این وبسایت‌ها عبارتند از:

-وبسایت British Council

این وبسایت با توجه به سطح افراد (از مبتدی تا پیشرفته) به دسته‌بندی مطالب مفید و آموزش تکنیک‌های رایتینگ پرداخته و می‌تواند منبع مناسبی برای یادگیری باشد.

-وبسایت Cambridge Assessment

این وبسایت موضوعات مختلفی را در اختیار زبان‌آموزان برای تمرین رایتنیگ قرار داده و رایتینگ‌های دریافتی را تصحیح می‌کند!

-وبسایت Grammar Girl

اگر به دنبال وبسایتی هستید تا مقالات آموزشی مفیدی را در رابطه با تقویت مهارت رایتینگ در اختیار شما قرار دهد، حتما به این سایت مراجعه کنید.

10-مطالعه کتاب‌های تقویت مهارت رایتینگ

کتاب‌ها از اصلی‌ترین منابع یادگیری هستند که از گذشته تا کنون باقی مانده‌اند. کتاب‌های آموزشی، به توضیح مفاهیم اصلی موضوعات پرداخته و تمرین‌هایی ارزشمند را برای ماندگاری بیشتر در اختیار فرد یادگیرنده قرار می‌دهند. کتاب‌های آموزشی زبان نیز می‌توانند در تقویت تمامی مهارت‌های شما موثر باشند و از طریق تمرین‌های خود نکات مهمی را در ذهن شما تثبیت سازند. در ادامه با برخی از مهم‌ترین کتاب‌های موثر در یادگیری و تقویت مهارت رایتینگ آشنا می‌شوید:

-کتاب Successful writing

این مجموعه کتاب متناسب با سطح‌های مختلف عرضه شده و به زبان‌آموزان کمک می‌کند تا با تکنیک‌های لازم برای نوشتن در زبان انگلیسی آشنا شوند. شما از طریق این کتاب با موضوعات متنوعی برای رایتینگ خود آشنا شده که می‌توانید برای تمرین‌های خود از آن‌ها استفاده کنید.

- کتاب‌های Inside Writing برای آموزش رایتینگ انگلیسی

این مجموعه کتاب که توسط انتشارات آکسفورد به چاپ رسیده است، برای سطح مبتدی تا پیشرفته تنظیم شده و در هر کتاب به آموزش نکات مهم مربوط به دستور زبان، تکنیک‌های نوشتاری و لغت می‌پردازد.

- کتاب‌های Longman Academic Writing Series برای تقویت رایتینگ زبان

مجموعه کتاب انتشارات لانگمن برای تقویت مهارت رایتینگ زبان آموزان که در سطح مبتدی تا پیشرفته عرضه شده است.

- کتاب‌های Real Writing برای تقویت رایتینگ

شما می‌توانید از طریق این مجموعه کتاب منتشر شده توسط انتشارات کمبریج به تقویت مهارت‌های نوشتاری خود پرداخته و نکات مهمی را در این زمینه بیاموزید.

منبع:

اشتراک این پست

نظرات(1)

  1. comment3
    حسن

    عالی مطالب شما

    1401/05/20 18:33:54
    | پاسخ

فکر خود را اینجا بگذارید

لطفا ابتدا وارد شوید و سپس نظر خود را ارسال نمایید ورود

 مشاوره تلفنی